Arkkeo - Annukka

Kuluttajien lompakot pullistelevat erilaisista kanta-asiakaskorteista ja kännyköissä muistia syövät eri yritysten sovellukset. Lisäksi muistettavana on omat asiakastunnukset kaikkiin sähköisiin palveluihin, joissa asioidaan.

Arkkeo toteutti kesäkuussa kyselyn, johon vastasi yli 5000 suomalaista kuluttajaa. Kyselyssä kysyttiin ensin vastaajan omaa arviota erilaisten kanta-asiakkuuksien* määrästä, minkä jälkeen lueteltiin toimialoittain muutamia suurimpia toimijoita, joilla on asiakkuusohjelmia. Lopuksi kysyttiin, oliko asiakkuuksia enemmän, vähemmän vai saman verran, mitä vastaaja alun perin ajatteli.

Vastaajat arvioivat spontaanisti heillä olevan 7 asiakkuutta. Kyselyssä luetelluista ja itse ilmoitetuista yrityksistä tuli 16,65 asiakkuutta. Asiakkuuksia oli siis 2,5-kertaisesti odotuksiin nähden. 95 % vastaajista aliarvioi selvästi asiakkuuksiensa määrän. Vastaajien yleisimmät kanta-asiakasohjelmat olivat S-ryhmän, Keskon, S-Pankin, Finnairin sekä Stockmannin.

– Kuluttajat liittyvät erilaisiin asiakkuusohjelmiin, koska he odottavat saavansa niistä etuja ja tietoa itselleen mieluisista tuotteista ja palveluista. Koska meille kasaantuu koko ajan enemmän ja enemmän kanta-asiakkuuksia – yhä useammin maailmanlaajuisesti – on haastavaa saada hyödynnettyä meille kuuluvat edut, toteaa Arkkeon toimitusjohtaja Tuomas Kohila.

Arkkeon uusi sovellus helpottaa asiointia

Arkkeo julkaisee tänään sovelluksen, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajia saamaan mahdollisimman suuri hyöty valitsemistaan yrityksistä mahdollisimman pienellä vaivalla.

– Yritykset tekevät kovasti töitä sen eteen, että saavat tuotettua kohdennettuja etuja ja palveluita asiakkailleen. Asiakkaiden tarpeet syntyvät kuitenkin mikrohetkissä, ja kun yritykset piirittävät kuluttajaa useasta suunnasta, on asiakkaan huomio vaikea saada juuri oikealla hetkellä, Kohila sanoo.

Arkkeossa ovat kaikki käyttäjän valitsemat asiakkuudet ja niihin liittyvät kanta-asiakastiedot. Sovelluksen avulla käyttäjä voi asioida yritysten kanssa sekä olla yhteydessä yrityksiin koska tahansa vain nappia painamalla.

– Tavoitteemme on tarjota kuluttajille yksi helppo tapa asioida eri yritysten kanssa. Yrityksille tarjoamme uudenlaisen tavan saavuttaa asiakkaat poikkeuksellisen tehokkaasti mobiililaitteissa asiakkaiden omilla ehdoilla. Tällöin yhteydenpidosta tulee tehokkaampaa, mielekkäämpää ja arvokkaampaa, Kohila summaa.

*Kanta-asiakkuus määriteltiin kyselyssä jatkuviksi asiakkuuksiksi, joista kuluttaja kokee saavansa joitain etuja.

Lataa Arkkeon sovellus:

App Store - Arkkeo    Google Play - Arkkeo